2008-12-16

Det flyter på i verkstan

Saker och ting börjar så sakteliga att arta sig i verkstan. Nu har styrboxen varit nere hos Nille och fått inställning för vinteretanol. Detta är en nödvändighet eftersom E85-bränslet har en annan sammansättning på vintern. Då blandar man in en större andel bensin för att förbättra kallstartegenskaper hos etanolbilar. Vi som åker på E85 måste gadda ihop oss mot Ultra Motors och kräva att få en box som man kan växla mellan sommar och vinteretanol. Det är ett krångel att behöva skicka ner boxen vår och höst.
Vi håller på att byta bakaxel efter stenkänningen i Boden. Nu skall vi prova med Powerflex bussningar istälelt för uniballs. Det kommer att bli mindre underhåll och längre livslängd.
Snickeri med att bygga nya dubbelljusstrålkastare pågår också. Vidare så kommer jag att överge mina gamla trogna progressiva fjädrar bak som jag haft ända sen den gröna bilen. Jag skall prova med vanliga linjära fjädrar som alla andra åker på, få se om det känns bättre.
Vi har fortfarande inte bestämt vilken som blir vår första tävling. Om allt går bra med bilen så skulle det vara kul att köra i Stärkesmark i mellandagarna.

//Krister

Inga kommentarer: