2009-01-24

Plåtrallyt 2009, eller "Vi hade i alla fall nära hem"

Det blev ett kort rally för oss idag. Vi började försiktigt på ss1 - pengforsbanan som var publiksträcka. Vi tappade några sekunder till snabbaste bil, men det var ändå gott med en kort uppvärmningssträcka. En kort service och sen iväg till ss2, Hjåggsjö. Här hann vi bara ett par kilometer in på sträckan innan motorn bara dog, helt utan förvarning. Den var helt utan kompression och vägrade givetvis att starta igen.
Trist att inte ens få en enda sträcktid här på hemmarallyt, och inte en chans att hinna reparerera till morgondagens tävling. Det hade varit ytterst intressant att fått jämföra sig med konkurrenterna i detta mycket starka startfält.
Grattis Kjella till segern! Grattis till Tommy Karlsson också för en mycket fin körning.
Det här var förjävligt på ren franska, men det hade ju förstås varit ännu värre om det hade hänt på ss1 i Lima... Nu missade vi en finfin chans att få lite mil i kroppen innan supercupen drar igång senare i vinter.
Imorgon söndag blir det haveriutredning. I bästa fall så har kamaxelinställningen på något sätt hamnat på sniskan och ventilerna tagit i kolvarna. Hoppas bara att kolvarna och resten av underdelen har klarat sig.

Inga kommentarer: