2009-01-19

Stötdämpartest hos Depå Roland

Igår söndag kunde vi äntligen ta oss ut på ett stötdämpartest, tack vare Roland Johansson som upplät en mycket lämplig teststräcka hemma hos honom i Brännfors. Sträckan var ca 3 km lång och slutade med en vändplan längst in. Den bjöd på alla möjliga typer av gupp, sprätt, kompressioner mm. Robert Cameron anslöt vid 18-tiden, så det blev ett mörkertest. Vi körde ett antal gånger fram och tillbaka, och Robert, som åkte med under körningarna, gjorde justeringar efter varje sväng. Sammanfattningsvis kan man säga att bilen "inte var helt åt skogen" när vi började. Men med ett antal justeringar både fram och bak, samt höjning av bilen bak, så känns den märkbart mjukare och följsammare än när vi började. Det känns skönt att få bekräftat av Robert som har åkt med många andra bilar, att bilen nu känns helt OK.

Tack för hjälpen Roland Johansson och Robert Cameron! Tack också Adam för att du hängde med och hjälpte till med det praktiska.

Nu blir det diverse finlir innan nästa helgs tävlingar i Vännäs. Vi skall bland annat byta till xenonljus i ljusboxen. Det skall bli spännande att se hur de lyser. Alla som provat säger att det blir en otrolig skillnad jämfört med vanliga halogenljus.

Inga kommentarer: